Op zoek naar een verbindend verhaal

Het mooie aan mijn werk is dat ik mensen spreek uit alle hoeken en gaten van de samenleving. Jong en ambitieus, oud en gearriveerd, nieuwkomers en gevestigden, gevlucht en werkzoekend... Dat zet aan tot denken. Wat bindt ons? Waarin verschillen we? En wat hebben we elkaar te bieden?

Een eerste inzicht dat ik opdoe is: iedereen probeert er het beste van te maken. In meer of mindere mate ben je uit op iets dat je voldoening geeft of waar je naar verlangt. Werk, zingeving, ontmoeting, je inzetten voor een ander. Mensen willen van betekenis zijn. Dat zie ik steeds terug.

Tegelijkertijd zie ik de struggles. Hoe kom je aan een baan als je uit Mali komt met twee kinderen en het schrijven van een motivatiebrief erg lastig is. Of hoe kies je wat je echt wilt wanneer je omgeving verwachtingen heeft? Of hoe presenteer je jezelf als je moeite hebt met de gangbare normen en waarden?

Als we naar elkaar omkijken, luisteren en achterhalen wat ons bezighoudt, waar we waarde aan hechten, dan garandeer ik je mooie gesprekken. Soms met pijn, maar meestal met stralende gezichten. Dat is wat mijn werk mooi maakt. Waar ga jij van stralen?




Dit is een maandelijkse column. Mijmerend over werk, inspiratie en waardevolle bezigheden. Guy Wijnen is trainer/coach en werkt met studenten, young professionals, vluchtelingen en andere mensen die werk willen maken van hun idealen.


Zin in een goed gesprek?


Neem contact op