Blogs door Guy Wijnen

Over leiderschap, talentontwikkeling, waardevol werk en werken met visie. Gesprekken met professionals over hun keuzes, dromen en ontwikkeling.

 

Werken aan vertrouwen

Werken-aan-vertrouwen-column-juli-2019-gwtd
Wil je ook met zelfvertrouwen je carrière beginnen, voortzetten of beëindigen? Waarop kun je dan vertrouwen? Op welke basis kun je terugvallen? In deze column verken ik het concept vertrouwen en geef ik richtingaanwijzers die ertoe kunnen leiden. Wat is vertrouwen en hoe krijg je het?.
Lees hier verder.
 

Vloeibaar naar vast

maandelijkse column gwtd vloeibaar vast guy wijnen juni 2019
Ik hou ervan om de seizoenen aan te grijpen en kijk graag naar de symboliek van de natuur. Juni lijkt me de maand van vruchten plukken. Van het binnenhalen van de eerste oogst. Waartoe heeft jouw werk geleid? Welke vruchten kun je plukken? En wat is het vieren waard?
Lees hier verder.
 

Bewegen in transitie

Bewegin in tansitie - GWTD - maandelijske blog mei 2019
Alles wat je aandacht geeft, groeit. Maar doen wat je jezelf ten doel stelt, is zo makkelijk nog niet. [...] Hoe zorg je ervoor dat dat wél gebeurt? Als dat tenslotte is wat je echt graag wilt. In deze column twee tips en één belangrijk inzicht.
Lees hier verder.

Rol je of leid je?

Je hoort het vaak. “Iemand is weer ergens ingerold”. Dit klinkt leuk, totdat je erachter komt dat het toch niet zo leuk is. Mensen die leeglopen, omdat ze veel te lang en veel te vaak over hun grenzen heengaan. We werken veel te veel om zomaar ergens in te rollen.
Lees hier verder.
 

Waar straal jij van?

waar-ga-jij-van-stralen-gwtd
Het mooie aan mijn werk is dat ik mensen spreek uit alle hoeken en gaten van de samenleving. Jong en ambitieus, oud en gearriveerd, nieuwkomers en gevestigden, gevlucht en werkzoekend... Dat zet aan tot denken. Wat bindt ons? Waarin verschillen we? En wat hebben we elkaar te bieden? Lees hier verder.

Waardevol werk

Werk is belangrijk en niet alleen omdat het geld oplevert. Het vormt een onderdeel van onze identiteit en bepaalt het ritme van onze samenleving. Het ziet er tot nu toe nog niet naar uit dat we minder gaan werken en daarom zeg ik: ‘je werk is te belangrijk om er geen werk van te maken’. Lees hier verder.
 

De kracht van kiezen

Als kersverse starter wil je een goede indruk maken, maar ook niet direct over je grenzen heen gaan. Dus wat ze haar leidinggevende – naar enig wikken en wegen – vertelde was: “nee, ik doet het niet.” Al snel werd duidelijk dat deze beslissing impact zou hebben op haar ontwikkeling. Lees hier verder.